PERSONVERNERKLÆRING;  sist oppdatert 24.05.2018

Behandling av personopplysninger i Collectio AS

Vi behandler personopplysninger om deg når du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss, herunder mottar rapporter, tilbud, nyhetsbrev, og annet fra Collectio om våre tjenester eller samarbeidende leverandører vil Collectio AS behandle personopplysninger om deg.
Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Collectio AS ved daglig leder Marius Barlaug.
Kontaktinformasjonen til Collectio AS er:
Adresse:   Ryensvingen 2-4 0680 Oslo,
E-post:      kontakt@collectio.no
Telefon:    22 80 62 90
Org.nr.:     998240476

Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her Eksempler på personopplysninger som vi behandler er navn, kontaktopplysninger, fødselsnummer, sivil status, boforhold, skatteopplysninger, betalingsanmerkninger o.l.  For å kunne ha en effektiv virksomhet har vi tilgang til offentlige administrative registre:

a. Sende ut nyhetsbrev og gi informasjon om vår virksomhet. Behandlingen skjer på grunnlag av avtale med deg.

b. Besvare henvendelser som kommer inn til oss. Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å hjelpe deg med det du lurer på.

c. Rekruttering til nye stillinger. CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av samtykke som du har gitt.

d. For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere. Vi ivaretar imidlertid ditt personvern ved at vi kun bruker opplysningene til statistikk. I denne statistikken er det ikke mulig å identifisere deg som enkeltperson. Videre sletter vi personopplysningene som samles inn via nettsiden daglig.

e. Sakshåndtering og kunnskapsforvaltning i forbindelse med utførelse av de tjenester vi produserer for våre kunder.

f. Etablering av kundeforhold og administrasjon av kundeforholdet.

g. Informasjon om motparter og andre tredjeparter, potensielle kunder, klienter og kunders kunde.

h. Markedsføring av de produkter, tjenester og oppdateringer knyttet til Collectio.

i. Korrekt fakturering av kunder og kunders kunder. Herunder all kommunikasjon med kunders kunde som er knyttet til betalingsoppfølging.

j. Sikkerhet f.eks. logger på servere, avdekking, oppklaring og oppfølgning av sikkerhetshendelser.
2. Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.
Collectio AS bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.
All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

3. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

4. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside:  www.datatilsynet.no.  

For å ta i bruk dine rettigheter må du sende epost til kontakt@collectio.no. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.
Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å melde seg av via nyhetsbrev eller sende epost. I denne sammenheng gjør vi oppmerksom på at all rapportering fra oss skjer elektronisk og at eventuell avmelding vil medføre at rapportering uteblir.

5. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet eller personvernombudet i Collectio Karine Andersen, karine@collectio.no.
Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

6. Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.